.

Monari – majstorstvo izrade

Monari – majstorstvo izrade

0Komentara

Osvetljenje od stakla često služi kao element u dizajnu enterijera. Bilo da se radi o velikom lusteru ili grupi visećih svetiljki, ova tela mogu definisati karakter prostorija i doprineti ukupnom utisku.

U kolekciji Monari, stakleni abažuri, delovi lampi i lustera kreirani su korišćenjem tradicionalnih oblika pravljenja stakla. Umetnički i najstariji proces u stvaranju stakla je metoda koja uključuje upotrebu duvačke cevi za uduvavanje/izduvavanje u vrući rastopljeni deo stakla. Ishod je formiranje prilagodljive mase od koje majstor staklar formira željeni oblik uz neograničenu kreativnost. Ovaj metod savršeno oslikava umetnički i zanatlijski proces u izradi ručnog duvanog stakla.

Od delikatnih i složenih svetiljki do većih lustera, mogućnosti su široke. Elementi od duvanog stakla mogu se izraditi u različitim bojama, a nivo transparentnosti se može podesiti da bi se postigli različiti svetlosni efekti. Prozirno duvano staklo omogućava maksimalan prenos svetlosti, dok obojeno ili mat staklo može stvoriti mekši, difuzni sjaj.

Bez obzira da li tražite savremeni komad ili tradicionalnije i elegantnije učvršćenje, duvano staklo se može prilagoditi različitom okruženju i nikada ne izlazi iz mode.